Brundle: "Ferrari had teamorders moeten gebruiken"

Peterselieman

Martin Brundle denkt dat Ferrari in de Grand Prix van Australië teamorders uit had moeten vaardigen. Fernando Alonso spinde in de eerste ronde, maar een sterke inhaalrace bracht de Spanjaard de rest van de race op de versnellingsbak van zijn teamgenoot Felipe Massa, waardoor de Braziliaan derde werd en Alonso vierde.

BBC-commentator Brundle heeft een hekel aan teamorders, maar hij gelooft er in dat Alonso meer dan Massa Robert Kubica het vuur aan de schenen had kunnen leggen. "Mocht hij er niet in geslaagd zijn, dan had Massa hem weer in kunnen halen," zei Brundle. "Ferrari heeft ieder punt in het kampioenschap nodig. Als Ferrari ze omgedraaid had, dan geloof ik dat Alonso als tweede geëindigd was. Hij was echter ook snel genoeg om Button onder druk te zetten."

Teambaas bij het Italiaanse team Stefano Domenicali benadrukt dat teamorders geen optie meer zijn. "Iedereen heeft twee auto's, tenzij sommige teams maar met één willen rijden. Als je goede rijders hebt, dan hoort het er nu eenmaal bij in de Formule 1," zei de Italiaan.