Zola blijft aan als trainer West Ham

Olga Kroeders

Gianfranco Zola is niet van plan om op te stappen als trainer van West Ham United. De Italiaan gaf zaterdag na de gevoelige thuisnederlaag tegen Stoke City aan zich over zijn toekomst te gaan beraden, maar na twee nachtjes slapen klinkt hij weer strijdvaardig. "Ik ga er alles aan doen om deze club voor degradatie uit de Premier League te behoeden."

West Ham leed tegen Stoke al de zesde nederlaag op rij en staat alleen op doelsaldo nog iets boven de degradatiestreep. Met nog onder meer wedstrijden tegen Liverpool en Manchester City voor de boeg, wordt handhaving een hele klus. "Maar het spel van zaterdag was al beter dan dat van de wedstrijden daarvoor en daar moeten we op voortborduren. Ik weet dat we de resultaten kunnen behalen die we nodig hebben."

De tegenvallende resultaten ontlokten eigenaar David Sullivan wat kritische uitspraken, maar volgens Zola is er geen sprake van een explosieve sfeer. "Ik heb een heel goed gesprek met David gehad", zegt de voormalig sterspeler van onder meer Chelsea en Napoli, die sinds september 2008 in dienst is bij de Hammers. "Hij staat volledig achter me en daar ben ik hem erg dankbaar voor."