Meisje zwaargewond na 'aanstekerspel'

static

Een 4-jarig meisje uit het Zuid-Hollandse Groot-Ammers heeft gistermiddag ernstige brandwonden opgelopen. Haar jasje was tijdens het spelen met een aansteker in brand gestoken en in brand gevlogen. Het meisje is buiten levensgevaar en aanspreekbaar. Ze wordt deze week geopereerd, meldt de politie vandaag.

Het incident gebeurde rond 16.30 uur in de Lijsterstraat, waar het slachtoffer aan het spelen was met haar broertje en een buurtgenoot van beiden 7 jaar. De politie onderzoekt in hoeverre sprake is van opzet en wie bij het incident betrokken waren.

Het slachtoffer liep eerste-, tweede- en derdegraads brandwonden op aan rug en nek. Buurtbewoners schoten direct te hulp, waarna de hulpverlening werd overgenomen door ambulancepersoneel en het medisch team van de traumahelikopter. Het meisje is opgenomen in een Rotterdams ziekenhuis.

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. De kleding en de aansteker zijn in beslag genomen voor sporenonderzoek. De twee 7-jarigen worden vanwege hun leeftijd sowieso niet vervolgd. De kinderen, ouders en getuigen krijgen hulp en zorg aangeboden. De leerlingen en ouders van de twee scholen waarop de kinderen zitten zijn vandaag geïnformeerd.