OM in beroep in zaak campinggluurder

Redactie

Het Openbaar Ministerie in Alkmaar tekent hoger beroep aan tegen de vrijspraak in de zaak waarin een man op een camping op Texel douchende mannen fotografeerde en filmde. Het OM had 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden geëist tegen de 30-jarige Arnhemmer, maar de rechter oordeelde begin deze maand dat geen sprake was van een handeling van seksuele aard.

De Arnhemmer maakte met zijn mobiele telefoon foto's van mannen die in het hokje naast hem onder de douche stonden, waarna een 'slachtoffer' aangifte deed. Later bleek dat er meerdere opnamen van naakte mannen op de telefoon stonden.

De advocaat van de verdachte stelde dat van aanranding of ontucht geen sprake is, hoogstens van voyeurisme of privacyschending. Maar deze zaken waren niet ten laste gelegd. Justitie blijft uitgaan van aanranding, aangezien 'sprake was van ontuchtige handelingen'. Dat zijn handelingen van seksuele aard die in strijd zijn met de sociaal-ethische norm, aldus het OM in Alkmaar. "De slachtoffers zijn gedwongen tot het dulden van de handelingen aangezien zij zich onbespied waanden in de beslotenheid van de douche. De slachtoffers zijn gekwetst in hun seksueel schaamtegevoel." De rechtbank zei juist dit niet te kunnen bepalen.