Hiddink staat open voor terugkeer bij PSV

Sjors (Sj0rSz)

Guus Hiddink staat niet langer afwijzend tegenover een terugkeer bij PSV. Op welke manier hij een rol of functie binnen de club zou kunnen vervullen, is voor beide partijen nog onderwerp van gesprek, maar de zeer succesvolle oud-coach is niet meer gebrouilleerd met zijn voormalige werkgever.

"Ik merk dat ik inmiddels vele 'thuisen' heb in binnen- en buitenland. Bij PSV voel ik me altijd thuis. Dat is een goed gevoel", zei Hiddink tegenover het Eindhovens Dagblad in een reactie op het gesprek dat hij onlangs voerde met de nieuwe algemeen directeur Tiny Sanders.

Tijdens dat onderhoud kreeg Hiddink te horen dat hij altijd welkom is om een functie binnen de club te bekleden. Sanders lichtte die opmerking gisteren toe. Hij zei: "Voor iemand van het kaliber-Hiddink is er sowieso een plaats binnen PSV. Daarbij is het niet eens zo belangrijk of hij een officiële functie bekleedt. We willen nu en in de toekomst gewoon graag van zijn kennis en netwerk gebruikmaken."

Sanders sprak de afgelopen weken meerdere keren met de voormalige trainer. "Ik heb Guus kort getroffen rond de wedstrijden Ajax-PSV en PSV-FC Twente. Daar is een vervolgafspraak uit voortgekomen. We weten dat hij PSV een warm hart toedraagt", zo verklaarde Sanders.

Volgens de directeur is het mogelijk dat Hiddink in de toekomst toetreedt tot de Raad van Commissarissen. Hiddink op zijn beurt heeft aangegeven dat drukke werkzaamheden voor de Turkse voetbalbond de komende twee jaar zijn prioriteit genieten. Hij is echter wel bereid om de club met raad en daad bij te staan.

Zo onderhoudt Hiddink nog altijd een goede relatie met Chelsea, waar PSV mogelijk - net als in het verleden met Alex het geval was - komend seizoen spelers kan huren.