Scott Pilgrim vs. The World wordt retro

Bram (BramPowert)

De game die zal verschijnen rond de film Scott Pilgrim vs. The World bevat allerlei verwijzingen naar games van weleer. Zo zijn de muziek en de beelden van de game gebaseerd op games en spelcomputers uit de jaren tachtig. Dit blijkt uit informatie vergaard door gameblog Attract Mode tijdens de Penny Arcade Expo in de Verenigde Staten.

Anamanaguchi verzorgt de muziek en Paul Robertson de pixelbeelden voor de game gebaseerd op de film over de stripverhalen over Scott Pilgrim. Paul Robertson is bekend dankzij een animatiefilmpje dat hij enkele jaren geleden maakte, gebaseerd op de manier waarop games 15 jaar geleden gemaakt werden. De muziek van Anamanguchi is ook gebaseerd op ouderwetse technologieën.

Scott Pilgrim is van oorsprong een comic-serie. Vorig jaar maakte uitgever Ubisoft bekend dat zij een game zouden produceren over de comic-serie, en deze game zal samen met de film Scott Pilgrim vs. The World uitgebracht worden.

Scott Pilgrim vs. The World zal in de maanden augustus en september in Europese bioscopen verschijnen. Een Nederlandse release is nog niet bekendgemaakt. In Scott Pilgrim vs. The World moet de held van het verhaal, Scott Pilgrim, het opnemen tegen zeven ex-vriendjes om het hart van zijn meisje te winnen. Hierbij worden verwijzingen naar stripverhalen en games niet geschuwd. De rol van Scott Pilgrim wordt in de film gespeeld door Michael Cera (Superbad).

Het is niet bekend op welke spelcomputers Scott Pilgrim: The Videogame te spelen zal zijn. Er gaan geruchten over een release in de online winkels op de Xbox 360 en Playstation 3. Omdat de film nog geen Nederlandse releasedatum kent, is het nog niet duidelijk of de game in Nederland zal verschijnen.

'Scott Pilgrim vs. The World' wordt retro
Scott Pilgrim vs. The World wordt retro