Nederlandse squashploegen bekend voor EK

Olga Kroeders

Laurens Jan Anjema en Vanessa Atkinson voeren de Nederlandse squashploegen aan die van 27 april t/m 1 mei 2010 een gooi doen naar de Europese squashtitel in het Franse Aix en Provence. Dit werd vandaag naar buiten gebracht.

De Oranjemannen en -vrouwen staan voor het eerst onder leiding van de Engelsman Damon Leedale-Brown, de nieuwe topcoach van Squash Bond Nederland. Hij selecteerde samen met herenbondscoach Lucas Buit en damesbondscoach Nicole Beumer de volgende spelers voor het EK landenteams: Laurens Jan Anjema, Dylan Bennett, Piedro Schweertman, Sebastiaan Weenink, Bart Ravelli (heren), Vanessa Atkinson, Annelize Naudé, Orla Noom en Margriet Huisman (dames). Natalie Grinham ontbreekt in de damesploeg als gevolg van haar zwangerschap.

De Nederlandse vrouwen zijn tijdens het EK als tweede geplaatst in een veld met 21 teams. Engeland, in de historie van het evenement nog ongeslagen, voert de plaatsingslijst zoals gebruikelijk aan. Ook bij de mannen zijn de Engelsen, met vijf spelers uit de top-15 van de wereld in de gelederen, traditiegetrouw de grote favoriet voor de Europese titel. Gastland Frankrijk is als tweede ingeschaald voor Wales (3) en Nederland (4). Bij de mannen doen 27 landen mee aan de Europese titelstrijd.