Wielmoer beschadigde wiel Vettel

Peterselieman

Het mysterie rond het uitvallen van Sebastian Vettel in de Grand Prix van Australië is opgehelderd. De Duitser ging soeverein aan de leiding van de race toen in de 26e ronde hij plotseling het grind inspinde en uitviel. Een losse wielmoer zorgde ervoor dat bij de Red Bull de ophanging beschadigde, waardoor Vettel uitviel.

Twee weken geleden zorgde een onwillige bougie er al voor dat Vettel de Grand Prix van Bahrein niet op zijn naam kon schrijven en slechts vierde werd. Volgens Auto Motor und Sport kostten het hoofdengineer Ian Morgan, designer Adrian Newey en teambaas Christian Horner slechts vijftien minuten om te ontdekken waar het euvel lag. "In 6.000 kilometer testen hebben we zoiets nog niet meegemaakt," zei Horner over de wielmoer die niet goed bevestigd was.

Vettel had aan de leiding kunnen staan in het kampioenschap, maar kijkt nu tegen een achterstand van 25 punten aan op Fernando Alonso. "Het is vervelend, weer een defect," zei de onfortuinlijke Duitser. "Ik had met 50 punten naar Maleisië kunnen gaan."