Been: "AZ komt wel erg dichtbij"

Frank (franklop)

Feyenoord, de nummer vier van de Eredivisie, heeft door de 0-0 bij NEC nog maar één punt voorsprong op AZ. De Rotterdammers krijgen in het restant van de wedstrijd tegen Vitesse (1-1) echter nog de kans om het gat groter te maken.

Feyenoord-trainer Mario Been hecht er veel waarde aan als zijn team als vierde weet te eindigen. "Ik wil heel graag op de vierde plaats met Feyenoord eindigen. Dat is voor ons dit seizoen de hoogste haalbare positie, die bovendien zekerheid geeft over Europees voetbal," aldus Been na afloop op de persconferentie.

Doordat AZ zaterdag nipt van Heracles Almelo won (3-2), hebben de Alkmaarders de ploeg van Been bijna ingehaald. "AZ komt nu wel heel dichtbij. Die ploeg wint de laatste maanden veel. We staan dus nog voor vijf finales in de competitie en een in het bekertoernooi. Mooi toch?"

Volgende week neemt Feyenoord het in De Kuip op tegen NAC Breda. Woensdag wordt in dat stadion echter eerst het duel met Vitesse uitgespeeld. De wedstrijd tegen de Arnhemmers werd vorige week wegens zware regenval in de pauze afgelast.