Pantelic: "Suarez leidt voorhoede op sublieme wijze"

Jeffrey

Marko Pantelic beleeft dit seizoen een goed voetbaljaargang bij Ajax. In de zomer versterkte hij de Amsterdammers en hij is een aanwinst gebleken. Het leven in Nederland bevalt de Serviër, maar een nieuw contract is nog niet getekend.

"Ik heb het in Amsterdam uitstekend naar mijn zin. De mensen zijn erg aardig hier en het is een leuke stad", begint Pantelic zijn relaas op de website van FIFA. De spits heeft veel lof over voor Luis Suarez. "Een fantastische speler", aldus de hoofdpersoon. "Hij zorgt voor veel gevaar en is erg doelgericht en creatief. Hij leidt de frontlinie van ons op sublieme wijze."

Op het aankomende WK kunnen zowel Suarez als Pantelic schitteren. Pantelic weet nog niet zeker of hij wordt geselecteerd voor de Servische selectie. "Maar ik zou eigenlijk niet weten waarom niet. Ik speel met regelmaat bij Ajax en de coach kent mijn sterke punten."

Servië speelt onder meer tegen Duitsland. In dat land speelde Pantelic vier jaar bij Hertha BSC. "Dat kan een speciaal duel voor me worden tegen Duitsland. Ik ben nog steeds met veel spelers goed bevriend." In ieder geval heeft de hoofdrolspeler veel zin in het WK. "Zo’n toernooi is om nooit meer te vergeten. Ik heb er veel over gehoord en nu wil ik er ook zelf spelen."