Pauw: "Ik stond op een eiland"

Peterselieman

Bondscoach bij de Nederlandse vrouwen Vera Pauw maakte vandaag bekend vervroegd op te stappen. Ze wilde veranderingen in het beleid van de KNVB bewerkstelligen, maar stuitte hierbij op zoveel weerstand dat ze de handdoek in de ring gooide.

"Soms moet je constateren dat je op een eindpunt bent gekomen," zei Pauw in de persconferentie vandaag. "Ik ben een professional met een uitgesproken opvatting over visie en inzet. Alleen heb ik ook te accepteren dat niet op alle punten mijn wil wet is. Binnen de KNVB zijn er inmiddels ook andere geledingen en stromingen die zich bezig houden met de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal."

"Helaas heb ik moeten constateren dat als het gaat om de manier van samenwerken en alles wat daarbij komt kijken, ik als persoon op een eilandje ben komen te staan. Dat trek ik me aan, ik hoop de KNVB ook," zei Pauw die toch ook trots is op het werk dat ze geleverd heeft in dienst bij de KNVB. "Ik heb me de afgelopen 25 jaar met hart en ziel ingezet voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Nederland. Ik ben hartstikke trots op de behaalde successen."