Schaken: "Geloofde eerst niet dat het écht Feyenoord was"

Jeffrey

Ruben Schaken verkast aan het einde van het seizoen naar Feyenoord, zo werd vandaag bekend. De aanvaller, die zeer content is met de transfer, is na Adil Auassar de tweede speler van VVV-Venlo die in de zomer overstapt naar de Stadionclub.

Schaken hoorde begin deze maand voor het eerst van de interesse van Feyenoord, toen hij persoonlijk werd gebeld door trainer Mario Been. "Ik geloofde eerst niet dat hij het echt was, maar nadat ik over de schrik heen was hebben we goede gesprekken gevoerd", zegt Schaken op de website van Feyenoord.

Volgend seizoen zal de buitenspeler voor zijn plaats moeten strijden binnen Feyenoord. "De trainer kan niemand een basisplaats garanderen en dat wil ik zelf ook helemaal niet", vervolgt Schaken. "Ik besef dat het aanpoten wordt voor mij om op het hoge niveau van Feyenoord te spelen, maar ik wil er alles aan doen om me ook op een groter podium bewijzen."

De hoofdrolspeler bezocht woensdagavond het bekertreffen van Feyenoord met FC Twente. Schaken was onder de indruk van de sfeer in de Kuip. "Ik heb genoten van de sfeer in het stadion. Ik kijk er heel erg naar uit om volgend seizoen ook in die omstandigheden te kunnen voetballen."