Jol over Enoh: "Deze jongen heeft een grote toekomst"

Jeffrey

Eyong Enoh heeft volgens Martin Jol een grote voetbaltoekomst voor zich. Dat laat de trainer weten in Voetbal International.

"Eyong ontwikkelt zich op een geweldige manier", ziet Jol. "Op het middenveld ben je als trainer altijd op zoek naar balans en spelers die elkaar met hun specifieke kwaliteiten aanvullen. Enoh zie ik als een echte nummer zes, zijn rol is te vergelijken met die van Nigel de Jong in het Nederlands elftal."

"Mijn zaakwaarnemer is al een tijdje in gesprek met Ajax", zegt Enoh zelf in het blad. "Ik houd me er niet zo mee bezig, omdat ik me wil concentreren op de beslissende fase van het seizoen. Maar ik heb het goed naar mijn zin bij Ajax. Dus het komt allemaal goed."

Jol gaat ondertussen verder met loftuigingen. "Zijn enorme loopvermogen en ijzeren mentaliteit zijn zeer geschikt voor zijn positie. Als hij niet meedoet gaat het wringen in ons elftal. Behalve zijn controlerende kwaliteiten heeft hij de eigenschappen om een goede verbindingsspeler te worden. Deze jongen heeft een grote toekomst."