Rocksteady wil blijven verrassen

Christopher (Wumbo7)

Batman: Arkham Asylum mag dan vrijdag 19 maart de BAFTA-prijs voor beste game hebben gewonnen, dat wil volgens ontwikkelaar Rocksteady niet zeggen dat deel twee meer van hetzelfde zal brengen.

"We zijn een game-ontwikkelaar, geen missionpack-ontwikkelaar", aldus studio-baas Sefton Hill in gesprek met videogamer.com. "Het is voor ons erg belangrijk om te blijven verrassen en steeds met nieuwe dingen te komen. Dat is een belangrijke bron van motivatie en onze grootste uitdaging."

Fans hoeven dus niet bang te zijn dat Batman: Arkham Asylum II weinig vernieuwing zal brengen. "Voor het vervolg willen we niets herkauwen en alleen originele gameplay brengen. De spanning die het maken van iets nieuws met zich meebrengt, is voor mij de beste reden om 's ochtends uit bed te komen!"

In Batman: Arkham Asylum II is de Joker ontsnapt en bezig stennis te trappen in Gotham City. Hier moet de bevolking uiteraard niets van hebben en dus moet Batman weer in actie komen om de kwade plannen van de groenharige maniak een halt toe te roepen.

Rocksteady wil blijven verrassen
Why so serious?