Robben schiet Bayern naar bekerfinale

Niels (DerMeister)

Arjen Robben is woensdag matchwinnaar geworden voor Bayern München. In de 22e minuut van de verlenging van de halve finale in de DFB Pokal tegen Schalke 04 bekroonde de Nederlandse vleugelspits een dribbel met een fraaie goal: 1-0. Na negentig minuten stond er nog 0-0 op het bord.

Het duel in Gelsenkirchen was het aanzien het grootste deel van de tijd nauwelijks waard. Beide ploegen zochten gecontroleerd de aanval en werden maar zelden echt gevaarlijk, waardoor de 0-0 eindstand geen verrassing was. Ook in de verlenging wilden beide ploegen niet teveel risico lopen.

Halverwege de tweede helft van de extra tijd leken Schalke en Bayern al aan strafschoppen te denken toen Robben aan een solo begon. De Groninger haalde op de rechterflank de achterlijn en trok vervolgens naar binnen. Toen hij een gaatje zag haalde de vleugelspits vervolgens met links hard uit en liet Schalke-doelman Manuel Neuer kansloos.

In de finale is Werder Bremen de tegenstander. De ploeg van Thomas Schaaf versloeg FC Augsburg dankzij doelpunten van Marin en Pizzaro met 2-0, dat uitkomt in de 2.Bundesliga en onder leiding staat van de Nederlandse trainer Jos Lukuhay.

Robben maakt winnende goal voor Der Rekordmeister (Foto: AP)