Sutil mikt op topzesfinish

RowanF1

Force India-coureur Adrian Sutil wil komend weekend in Australië een betere start beleven dan in Bahrein. De Duitser spinde op het circuit van Sakhir in de eerste bocht, waardoor hij op de twaalfde plek eindigde.

Ondanks dat hij een slechte eerste race van het seizoen had spreekt Sutil van een goede start van het seizoen: "We waren zeer competitief tijdens de trainingen. In de eerste oefensessie was ik zelfs de snelste. In de kwalificatie eindigden Vitantonio en ik in de top twaalf. Vorig jaar lukte het ons in Bahrein niet eens om door te gaan naar Q2, dus om nu met beide wagens in de top twaalf te komen is een enorme stap vooruit. Alles ging eigenlijk goed, tot het begin van de race. Ik viel terug tot in de achterhoede, maar gelukkig eindigde onze andere auto nog in de punten."

In Australië hoopt Sutil zelf ook punten te scoren. "Ik denk dat we onszelf nog iets kunnen verbeteren, zodat we in de buurt van de top vijf of de top zes kunnen komen."

Sutil verwacht dat de race op Albert Park meer spektakel zal bevatten dan de race in Bahrein. "Ik denk dat iedereen erg voorzichtig was in Bahrein, aangezien het de eerste race was en er een behoorlijk aantal ronden gereden moest worden op de zachte band. In Australië zal iedereen meer richting de limiet gaan en zal er iets agressiever gereden worden. Ik denk dat we daar meer inhaalacties zullen gaan zien", aldus de Duitser, die vorig jaar als negende eindigde in Melbourne.