Kanis gelooft in aanpak baanwielrennen

Peterselieman

Willy Kanis gelooft in de nieuwe aanpak die de nieuwe bondcoach bij de sprinters René Wolff heeft geïntroduceerd. De Kampense geldt als een van de favorieten voor de 500 meter tijdrit dit morgen op het wereldkampioenschap in Kopenhagen op het programma staat.

Wolff zag meteen dat Kanis nog veel winst kon boeken. "Ik moest van hem een tandje zwaarder gaan rijden en heb nu een dicht voorwiel. Ik weet niet of het meteen resultaat oplevert, maar met het oog op de toekomst was deze aanpassing pure noodzaak," zei Kanis die zo een hogere snelheid dan voorheen kan bereiken.

De Kampense zag de veranderingen eerst niet zitten, maar na een gesprek met Wolff ging ze overstag. "Voor mijn gevoel ging het helemaal niet goed. Ik reed wat lichter dan de rest, maar dat paste bij me. René heeft me overtuigd dat ik met deze aanpassingen verder kom. Ik heb veel vertrouwen in hem."

"Ze is zo sterk. De snelheid had ze al uit het bmx'en. Daarom kan ze de pedalen in zo'n hoog tempo ronddraaien. Het gaat tussen vier a vijf vrouwen, daar hoort Willy zeker bij," zei de bondscoach die er vertrouwen in heeft dat Kanis een medaille bij het WK gaat pakken.

Naast Kanis komt Yvonne Hijgenaar in actie op de 500 meter tijdrit. Bij de mannen rijden Roy van den Berg, Teun Mulder en Yondi Schmidt de teamsprint. Op de duuronderdelen zijn Ellen van Dijk, Vera Koedooder (beiden individuele achtervolging) en Peter Schep (puntenkoers) de Nederlanders die op de eerste dag in actie komen.