Lijfarts onderbrak reanimatie Michael Jackson

static

Lijfarts Conrad Murray onderbrak Michael Jacksons reanimatie om bewijsmateriaal te verbergen. Dat beweert althans een ooggetuige, die op de dag van Jacksons dood in diens slaapkamer was.

Alberto Alvarez heeft de politie verteld dat hij van een collega hoorde dat het niet goed ging met zijn werkgever Jackson. Toen hij op de slaapkamer van de zanger kwam, schrok hij zich rot. Op bed lag Jackson 'met zijn armen gestrekt en mond en ogen wijd open'. Lijfarts Murray verklaarde dat het om bijwerkingen ging.

Murray gaf Alvarez de opdracht alle medicijnen in een tas te stoppen. "Hij was Michael met één hand aan het reanimeren", zegt Alvarez, die bovendien vertelt dat Murray de reanimatie onderbrak om de geneesmiddelen te verstoppen. Pas toen alle potjes, pilletjes en drankjes opgeborgen waren, liet Murray de hulpdiensten bellen.

De 50-jarige Michael Jackson stierf op 25 juni. Na lang onderzoek bleek dat de King of Pop is overleden aan een overdosis propofol. Murray zou het verdovende middel hebben toegediend. Na een politieverhoor van twee dagen wees de lijfarts agenten op een geheime kast in zijn slaapkamer. Daar werden tassen vol medicijnen, waaronder propofol, aangetroffen.

'Lijfarts onderbrak reanimatie Michael Jackson'
'Lijfarts onderbrak reanimatie Michael Jackson' (Foto: Novum)