Aerts niet te spreken over clubleiding Willem II

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Maikel Aerts is het er niet helemaal mee eens dat zijn aanvoerdersband door Willem II is afgepakt. Een onderonsje met het publiek van de Tricolores werd de doelman fataal.

Het Tilburgse publiek richtte een cynisch applaus aan Aerts op het moment dat hij verkeerd uittrapte. Daarop reageerde Aerts door terug te klappen. De clubleiding vond dat niet kunnen en ontnam de keeper zijn band. Na afloop liet Aerts direct weten fout te zitten en bood hij zijn excuses aan. Voor de actie van de supporters kan hij volgens Voetbal International begrip opbrengen, maar voor de actie van de clubleiding niet. "Dit is een beslissing van de club, maar ik vind het eerlijk gezegd niet helemaal terecht. Ik heb alle jaren mijn ziel en zaligheid gegeven voor deze club en nu ga ik één keer een stapje over de lijn en ben ik meteen de band kwijt", aldus de hoofdpersoon tegenover VI.

"Het is natuurlijk nooit leuk als ze iets van je afpakken. Daar komt bij dat met het aanbieden van mijn excuses de storm eigenlijk al was gaan liggen", vervolgde Aerts, die liet weten de supporters hard nodig te hebben. "Ik snap goed dat supporters ontevreden zijn. Het gaat hen aan het hart dat de club afglijdt, maar we hebben elkaar nodig."