Nieuwe vleugels voor F1-bolide Renault

Peterselieman

Het Formule 1-team van Renault hoopt komend weekend in Australië dichter bij de top vier teams te komen. Het Franse team heeft aan het eind van de winter een agressieve ontwikkelingsstrategie ingezet om de achterstand in te halen. Voor Melbourne neemt de renstal nieuwe voor- en achtervleugels mee.

"We hebben een paar nieuwe aërodynamische onderdelen voor Melbourne. De prestaties van onze auto zouden hierdoor iets beter moeten zijn. We hebben een nieuwe voorvleugel en een nieuw element voor de achtervleugel, waardoor we over het geheel genomen meer downforce zouden moeten hebben," zei hoofdingenieur Alan Permane.

De lat voor Robert Kubica en Vitaly Petrov wordt in Australië hoog gelegd. "Het doel is om beide rijders in Q3 te krijgen. Ik denk dat dat realistisch is, gezien onze prestaties in Bahrein. Daarna zouden beide coureurs voor de punten moeten kunnen gaan."

Voor de rest van het jaar blijft het team werken aan het verbeteren van de downforce, omdat de R30 daar nog wat tekort komt. "We kijken daarnaast nog naar enkele zwakke punten op het mechanische vlak, maar dat is iets voor de langere termijn en het kan nog wel enkele races duren voordat we updates voor de vering kunnen gaan doen."