Omniworld-bestuur gaat nieuwe naam heroverwegen

Rauzer

AFC Almere City zou de naam zijn die FC Omniworld vanaf komend seizoen van nieuw elan zou moeten voorzien, maar de naamswijziging gaat mogelijk niet door.

De supporters van de club uit Almere waren bij aankondiging van de nieuwe naam allesbehalve content. Het bestuur van de Jupiler League-club heeft inmiddels aangegeven te bekijken in hoeverre het plan kan worden doorgezet. René ter Borgh, voorzitter van de raad van commissarissen, sprak onlangs met enkele gefrustreerde supporters. Tegenover Almere Vandaag bevestig de bestuurder dat het voornaamste probleem AFC is.

Volgens de fans doen die drie letters te veel denken aan AFC Ajax, en zou AFC Almere City als een messteek zijn voor de eigen identiteit. "Hier hebben wij ons als club op verkeken", zei Ter Borgh. "Wij dachten dat Almeerders nog altijd veel leunen op hun verleden in Amsterdam. Dit blijkt meer voor de wat oudere Almeerders op te gaan en niet voor deze jongere jongens. Zij zijn juist trots op hun Almeerse identiteit."

"Maar Ajax heet ook AFC Ajax, maar zo wordt die club nooit genoemd. Dat zal in het geval van AFC Almere City ook zo zijn. Het staat ook niet in ons logo. Ik heb de fans toegezegd hun klacht voor te leggen aan de raad van commissarissen. Als blijkt dat het gevoel van de supporters breed gedragen wordt, zullen wij hier actie op ondernemen. Wij gaan uiteraard wel onderzoeken of er draagvlak is om AFC van de naam af halen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door de seizoenkaarthouders te bevragen."