Park: "Bij PSV speelde ik al in deze rol"

Olga Kroeders

"De winnende in het net knallen was fantastisch". Ji-sung Park was uitzinnig van vreugde nadat hij de winnende goal maakte in de beladen klassieker tussen Manchester United en Liverpool.

Liverpool kwam eerst nog op voorsprong middels Fernando Torres, maar uiteindelijk was het oud-PSV'er Ji-sung Park die Manchester United de overwinning bracht in de topper (2-1). "Het was een geweldig gevoel", vertelde Park aan Manchester United TV. "Derby wedstrijden zijn zeer belangrijke wedstrijden dus dat je de winnende scoort in een derby is een fantastisch gevoel."

Park kreeg een staande ovatie van het publiek toen hij werd vervangen door Paul Scholes later in de wedstrijd. Hij zegt de trouwe fans van United nog vaak te willen verrassen in de toekomst met veel doelpunten. "Ik weet dat ik meer zou moeten scoren. Ik voel me goed dat ik scoor tegen de grote teams als Arsenal, Milan en Liverpool, maar ik wil meer scoren. Hopelijk kan ik dit vaker ervaren."

Park komt tot zijn recht in zijn rol als afjagende centrale middenvelder. Een rol die hij in Eindhoven zich eigen maakte. "Ik hou ervan om in het midden van het middenveld te spelen. Ik speelde daar vroeger bij PSV Eindhoven en voor het Koreaans elftal."