Dennis: "Vettel had te weinig brandstof mee"

Peterselieman

Voormalig McLaren-teambaas Ron Dennis heeft wel een vermoeden waarom Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Bahrein plotseling veel tijd verloor. De Brit vermoedt dat de Red Bull-rijder te weinig brandstof aan boord had.

Vettel reed lang aan de leiding in Bahrein en werd niet bedreigd door de Ferrari's van Fernando Alonso en Felipte Massa, totdat met nog ongeveer tien ronden te gaan de Renault-motor in de Red Bull begon te haperen en de Duitser snel terrein verloor. Hij zag uiteindelijk beide Ferrari's en Lewis Hamilton passeren, waarna hij het tempo enigszins hervond en Nico Rosberg nipt voor kon blijven.

Red Bull dacht eerst aan een probleem met de uitlaat van de auto, maar kwam later met de verklaring dat een bougie haperde. Dennis heeft zijn twijfels over deze verklaring. "De rondetijden verslechterden zo snel, dat het heel goed mogelijk is dat de Electronic Control Unit overschakelde op een conservatief programma om zo brandstof te besparen," zei Dennis die met zijn bedrijf McLaren het onderdeel levert.

Ontwerper van de RB6 is Adrian Newey die nu bij Red Bull net als in het verleden de grenzen van het mogelijke opzoekt. "Misschien is de tank te klein. Of verbruikt de auto teveel brandstof," zei Dennis over het ontwerp van de bolide van de Oostenrijkse renstal.

Ondertussen heeft motorleverancier Renault bij monde van directeur Rob White bekendgemaakt dat de bougie problemen had, maar niet beschadigd is.