Bordeaux met Montagny in Superleague Formula

Olga Kroeders

De huidige Franse kampioen FC Girondis de Bordeaux neemt dit seizoen deel aan de SuperLeague Formula. De auto van Bordeaux, één van de identieke V12 170pk wagens die in Superleague Formula racen, zal worden bestuurd door ex-Formule 1 en huidige Peugeot Sport coureur Franck Montagny.

De Fransman, die eerder in de Formule 1 uitkwam voor Renault, Toyota en Super Aguri, maakt nu deel uit van Peugeot's sportauto programma bij LeMans 24 Uurs race. Vorig jaar eindigde de coureur in deze race als tweede. In voorgaande jaren deed Montagny ook ervaring op met Barazi-Epsilon in het Franse team in de Formula Nissan, welke later de World Series by Renault werd.

Frank Montagny: "Ik ben ontzettend blij en kan niet wachten om in dit kampioenschap uit te komen, vooral nu de kalender is uitgebreid en misschien nog langer wordt. Superleague Formula geeft me de mogelijkheid om een aantal van mijn oude vrienden uit de Formule 1 en andere klassen te ontmoeten. De betrokkenheid van Barazi-Epsilon, met wie ik al eerder grote prestaties heb neergezet, en FC Girondins de Bordeaux, maken deze uitdaging nog groter".

Dit seizoen, bestaande uit 12 race-weekenden waarvan 11 in Europa, start op 3/4 april op het circuit van Silverstone.