Luiten rukt op in Marokko

Stefan (sportfreak)

Golfer Joost Luiten kende een sterke tweede dag bij de Trophée Hassan II in Marokko. De Nederlander steeg naar een gedeelde vijfde plaats.

Luiten had een ronde van 65 slagen en komt daarmee op een totaal van 135, tien onder par. Hij begon sterk met een eagle op de tweede hole, daarna volgden zes birdies. Luiten noteerde slechts één bogey vandaag. "Ik mocht niet klagen. Op hole 2 maak ik een lange putt van een meter of 13 voor eagle, dat is een fijn begin. De rest van de ronde ben ik bezig geweest birdies maken. Het was een korte baan, dus als je afslag goed is vanaf de tee kun je makkelijk birdies maken", aldus Luiten op zijn website.

Robert-Jan Derksen had een mindere dag. Door onder meer vijf bogeys kwam hij op 75 slagen. Daardoor haalde Derksen de cut niet en zal dit weekend dus niet in actie komen. De Brit Rhys Davies is koploper met  132 slagen (-13). De Fransman Thomas Levet, de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen en de Spanjaard Ignacio Garrido bezetten een gedeelde tweede plaats met 134 slagen (-11).