Nadal: "Ik sta goed te spelen"

Peterselieman

Rafael Nadal plaatste zich vannacht voor de halve finale van het ATP-toernooi in Indian Wells. De Spanjaard bond de Tsjech Tomas Berdych met 6-4 en 7-6 aan de zegekar en was na afloop zeer blij dat hij eindelijk weer goed staat te spelen. De voormalige nummer één van de wereld maakte vorige week zijn rentree na opnieuw knieproblemen te hebben gehad.

"Het was een goede partij. Vooral in de eerste set speelde ik uitstekend," zei Nadal na afloop van de wedstrijd. "De eerste acht, negen games waren van een ongelooflijk hoog niveau. Daarna kwam de wind opzetten en werd het moeilijker om te spelen. Niettemin bleef het niveau ook toen nog hoog en dat is erg belangrijk. Erg goed nieuws voor me dat ik in de halve finales zit."

In de halve finale van Indian Wells neemt titelverdediger Nadal het op tegen Ivan Ljubicic. "Iedere tegenstander is in deze fase moeilijk. Ljubicic is erg lang en heeft een ‘big serve’. Bovendien speelt hij ook prima vanaf de baseline. Maar ik sta ook goed te spelen, toch?"