Hushovd voelt zich sterker worden

Sjors (Sj0rSz)

Cervélo Test Team kan in Milaan-San Remo, die zaterdag a.s. wordt verreden, niet over Heinrich Haussler beschikken. Hierdoor krijgt Thor Hushovd de kans om zich te bewijzen.

"In januari ben ik twee keer ziek geworden", aldus Hushovd, die daarmee op de eerste maanden van het nieuwe jaar terugblikte. "Daardoor liep ik wat achterstand op. In Tirreno-Adriatico heb ik de eerste dagen veel pijn geleden. Maar op het einde van de week ging het veel beter. Ik voel me sterker dan de voorbije weken."

De geblokte Noor werd vorig jaar derde in Milaan-San Remo. Dit seizoen zijn de verwachtingen van Hushovd, die toch als kopman aan de start verschijnt, minder hoog gespannen. "In Milaan-San Remo ben ik of heel goed, of heel slecht. We moeten accepteren dat we dit jaar een zwakker team hebben. Hopelijk hebben we voor de Belgische klassiekers alles weer op de rit."

Hushovd is in elk geval duidelijk over zijn eigen wielerseizoen. "Parijs-Roubaix blijft mijn belangrijkste doel. Milaan-San Remo is slechts een leuk extraatje. Ik denk dat Freire de grote favoriet is."