McLaren koopt aandelen van Mercedes terug

Peterselieman

Het Formule 1-team van McLaren heeft het grootste deel van de aandelen die autofabrikant Mercedes in de renstal had teruggekocht. Het Duitse merk bezat 40 procent van de aandelen in de Britse renstal, maar wilde hier vanaf nadat het Brawn GP opgekocht had.

Mercedes gaf destijds na de deal met Brawn aan dat de relatie met McLaren niet beëindigd zou worden, maar dat er na eind 2011 wel dingen zouden gaan veranderen. McLaren zei destijds dat het de aandelen van Mercedes terug zou kopen en teambaas Martin Whitmarsh heeft vandaag bekendgemaakt dat inmiddels een groot deel daarvan weer in Britse handen is.

"Ik denk dat nog ongeveer elf procent in bezit van Mercedes is, maar dat aandeel is niet significant of belangrijk," zei Whitmarsh vandaag bij de presentatie van de MP4-12C sportauto tegen Reuters. Ongeveer 15 procent van de aandelen is eigendom van McLaren Automotive-baas Ron Dennis. De Saudische zakenman Mansour Ojjeh bezit eenzelfde aandeel, terwijl het Bahreinse bedrijf Mumtalakat 30 procent bezit.