Cancellara: "Ben volwassener geworden"

Frank (franklop)

Fabian Cancellara won in 2008 Milaan - San Remo op indrukwekkende wijze. Dit jaar gaat de renner proberen om deze prestatie te evernaren. In 2009 kon de Zwitser van Saxobank niet meedoen vanwege een ziekte, maar nu hoopt Cancellara er weer te staan.

"Vorig jaar was het een zwarte lente voor mij, maar nu breekt de zon door," vertelde Spartacus tegen La Gazzetta dello Sport. "Ik heb een hoop geleerd van wat vorig jaar gebeurd is, vooral als mens. Ik ben een stuk volwassener geworden en dat is erg belangrijk."

"Mijn vorm is niet slecht. Ik ben niet heel diep gegaan in de Tirreno en ik beschik nu over meer mentale kracht. Ik heb dan ook veel vertrouwen in mijn kunnen," aldus de meervoudig wereldkampioen tijdrijden, die ook alvast zijn concurrenten bestudeerde.

"Het is me opgevallen dat Tom Boonen en Filippo Pozzato net iets sterker zijn dan de rest. Maar natuurlijk zijn er ook nog andere renners die een goede kans maken om te winnen, zoals Juan Antonio Flecha, Edvald Boasson Hagen en Daniele Bennati. Oscar Freire had het moeilijk in de Tirreno, maar die kan er zaterdag ook ineens staan."