Riccò: "Ik was verkeerd bezig"

Frank (franklop)

Riccardo Riccò keert deze week na twintig maanden schorsing terug in het wielerpeloton. De Italiaan werd na zijn positieve test op EPO in de Tour de France van 2008 geschorst, maar zal deze week aan de start staan van de Internationale Wielerweek voor Ceramica Flaminia.

"Dit is een tweede begin," zei de 26-jarige Riccò op de website van zijn ploeg. "Het voelt vreemd. Ik rijd al vanaf mijn jeugd, maar dit is de belangrijkste start van een seizoen in heel mijn loopbaan. Ik heb hard gewerkt om deze kans te grijpen."

"Ik zal dezelfde fouten niet nog eens maken. Tegen mijn rivalen wil ik zeggen dat ik verkeerd bezig was, maar dat is menselijk. Sorry, ik bied iedereen mijn excuses aan. Hier staat een nieuwe Riccò."

Riccò bedankte verder nog iedereen die hem de afgelopen twee jaar heeft gesteund. "Ik wil al de mensen die me in moeilijke tijden gesteund hebben uit de grond van mijn hart bedanken. Ik wil ook mijn nieuwe ploeg nog eens in de bloemetjes zetten: ik heb fantastische ploeggenoten en goed voorbereide ploegleiders. Zij bieden me de rust die ik nodig heb."