Van Marwijk looft Van Gaal voor fitheid Robben

Olga Kroeders

Bondscoach Bert van Marwijk lijkt te profiteren van de oefenstof van collega Louis van Gaal bij Bayern München. De keuzeheer van Oranje ziet de trainingen van Van Gaal als basis voor goede prestaties van Arjen Robben in München. Van Marwijk kijkt bij OnsOranje ook even terug op de harde overtredingen van Nigel de Jong tegen Japan en de Verenigde Staten.

Van Marwijk steekt op de website OnsOranje.nl de loftrompet op over de huidge vorm van Robben bij Bayern München. "Hij maakt een fittere indruk en dat komt met name door de manier van trainen bij Bayern", denkt Van Marwijk, die daarmee collega Van Gaal een compliment lijkt te maken.

De bondscoach van Oranje is opmerkelijk genoeg ook verrast over de manier waarop Robben de laatste tijd zijn vrije trappen binnenschiet. "Ik wist niet dat hij dat kon, maar hij behoort nu tot het rijtje van spelers die een vrije trap bij ons mogen nemen", sprak Van Marwijk vol genoegen.

De oud-trainer van Feyenoord en Borussia Dortmund lijkt nog altijd in zijn maag te zitten met de overtredingen van De Jong, waar hij al enige kritiek over uitte. "Zoals ik het heb kunnen zien op tv denk ik dat hij te laat was", aldus Van Marwijk over de grove charge van De Jong tijdens de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten.

"Uiteindelijk zet hij zijn voet niet door en hield hij in, maar het neemt niet weg dat het een domme overtreding was." De bondscoach vond de overtreding echter niet zo zwaar als in de oefenwedstrijd tegen Japan. "Die overtreding was veel bewuster. Ik denk dat er nu niet veel opzet was in het spel."