Beckham bedankt fans voor steunbetuigingen

Sjors (Sj0rSz)

David Beckham kijkt met een positief gevoel naar de operatie aan zijn achillespees, die gisteren in Turkije werd uitgevoerd. De speler van AC Milan liep afgelopen weekend een zware blessure op en moet het WK voetbal zeer waarschijnlijk missen.

"Die was een succes. Ik richt me nu op helemaal fit worden", aldus Beckham, die hiermee naar de medische ingreep refereerde. "Ik maak graag van de gelegenheid gebruik iedereen te bedanken voor de talloze steunbetuigingen. Die hebben veel voor me betekend. De operatie was een succes. Ik ben positief gestemd en ga me de komende maanden concentreren op de revalidatie om weer helemaal de oude te worden."

Sakari Orava, de chirurg die Becks onder handen nam, verwacht dat de speler snel weer zal kunnen lopen. Dit zal dan wel met krukken zijn. Daarnaast zal de Britse voetballer de komende drie tot vier maanden met een gipsverband rond moeten lopen. Na die tijd zit de Engelsman nog vast aan een brace. "Praten over trainen en voetballen is op dit moment nog pure speculatie."

Het is dan ook geen verrassing dat Beckham het WK in Zuid-Afrika zal moeten missen. Fabio Capello, bondscoach van de Engelse nationale ploeg, heeft de sterspeler inmiddels uitgenodigd als specialse supporter.

De verwachting is dat Beckham morgen, samen met zijn vrouw Victoria, terug naar Amerika zal vliegen. Het duo zal op advies van dokter Ovara een tussenstop in Engeland maken, omdat het anders een lange zit voor de voetballer zal worden. Ovara: "Dat zeg ik tegen alle patiënten die een dergelijke operatie hebben ondergaan."