Yakuza 5 al in de maak

Pheno

Wij in de Westerse wereld kunnen net beginnen aan Yakuza 3, deze week komt Yakuza 4 in Japan, maar dat weerhoudt Sega er niet van om alvast Yakuza 5 aan te kondigen. Het blad Famitsu was bij de persconferentie van deel vier, waar een teaser voor deel vijf getoond is.

Sega noemt het nu nog "Project K". Het wordt geleid door Toshihiro Nagoshi, die ook de eerdere delen onder zijn hoede heeft gehad. Er werd een video getoond, waarin de zo langzamerhand bekende neonboog van Kamurocho te zien is, het district wat Yakuza-kenners zeker zullen herkennen.

Verder is te zien dat een jongeman door het district loopt terwijl het regent. Er komen teksten door de beelden waarin staat dat de persoon de gevolgen van zijn misdaden weet, maar nog niet weet wat zijn lot zal zijn. Wel dat vechten zijn hogere doel is.

De video eindigt met de tekst dat er een nieuwe uitdaging wacht voor Ryu ga Gotoku. Dat is de naam voor de Japanse versie van Yakuza, wat dus de zekerheid brengt dat het om een nieuw deel gaat. Over een platform, een Japanse releasedatum of een toekomstige Westerse uitgave is niet gesproken.

Yakuza 5