'Spyker vestigt nieuw kantoor Saab nabij Detroit'

Redactie

Spyker Cars nv kondigt vandaag naar verwachting aan dat het hoofdkwartier van Saab Cars North America in Royal Oak, een voorstad van Detroit, komt te staan. De Nederlandse autofabrikant, die in januari voor $74 miljoen het Zweedse Saab van General Motors kocht, zet volgens een bron bekend met de plannen ongeveer zestig mensen aan het werk op het nieuwe hoofdkwartier. Op het hoofdkantoor zullen onder meer de advertentie-, sales- en dealeractiviteiten van Saab worden geregeld.

Details worden vandaag naar verwachting op een bijeenkomst in Lansing, in de staat Michigan, bekendgemaakt. Naar verluidt investeert Spyker meer dan twee miljoen dollar in de nieuwe locatie en hoopt de automaker met belastingvoordeel of kredietsteun de plannen te ondersteunen.

De plannen van Spyker betekenen een welkome steun voor de door de problemen in de Amerikaanse auto-industrie zwaar getroffen staat Michigan. Michigan wordt traditioneel als het hart van de auto-industrie gezien. Zowel autodealers als automakers, een belangrijke bron van werkgelegenheid en inkomsten in de staat, hebben massaal mensen ontslagen.

De meeste automakers en leveranciers hebben wel enige aanwezigheid in de staat gehouden. Zo staat het hoofdkwartier van GM in Detroit, terwijl Ford in Dearborn is gevestigd en Chrysler in Auburn Hills. Alle drie de plaatsen liggen in de staat Michigan.

Spyker was niet direct bereikbaar voor commentaar.