Coulthard geeft Mosley veeg uit de pan

Peterselieman

David Coulthard heeft in zijn column in de The Telegraph hard uitgehaald naar de voormalige FIA-president Max Mosley. De Schot is van mening dat geen enkele maatregel van de Brit tot een verbetering van de show in de Formule 1 heeft geleid.

"Ik hoop dat Max Mosley heeft genoten van de Grand Prix van Bahrein. Het beperken van het aantal toeren, het invoeren van een verbod op bijtanken tijdens de race, het standaardiseren van de versnellingsbakken, de komst van een bandenmonopolie. Al deze maatregelen blijken maar erg weinig te hebben gedaan voor de show, als we op de race in Bahrein mogen afgaan," brieste Coulthard in zijn column over het beleid van Mosley.

"Het verbod op bijtanken en de verplichting om minimaal één keer naar de pits te komen om naar de andere compound over te stappen, hebben er in geresulteerd dat alle coureurs die vooraan reden, rond hetzelfde moment naar binnen kwamen. Het nieuwe puntensysteem moest de strijd op de baan bevorderen, maar ook daar hebben we erg weinig van gemerkt. Maar ook al hadden de coureurs graag iemand willen inhalen, dan was dat niet mogelijk. De diffusers, die vorig jaar eigenlijk verboden hadden moeten worden, zorgen voor te veel turbulentie bij de achtervolgende auto."

Maar niet alleen Mosley maar ook de teams krijgen een veeg uit de pan van de voormalige Formule 1-coureur. "Afgelopen winter werd er gesproken over het invoeren van twee verplichte pitstops, maar sommige teams gingen daar niet mee akkoord omdat zij een auto dachten te hebben die goed met de banden omgaat. Dit is een goed voorbeeld van dat teams soms moeite hebben om hun eigen belangen opzij te zetten voor een groter doel."