'FOTA bespreekt saaie F1-race Bahrein vandaag'

Peterselieman

De reglementswijzigingen in de Formule 1 hebben in de eerste Grand Prix van 2010 in Bahrein niet opgeleverd wat er van verwacht werd. Voorin bleken de coureurs niet dicht bij elkaar te kunnen rijden en was er weinig spanning, terwijl verder naar achteren wel enkele gevechten waren. De FOTA bespreekt de resultaten volgens Motorsport Aktuell vandaag.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil zo ver niet gaan en stelt voor drie races te wachten. "Er is geen paniek, geen crisis in de Formule 1," zei de Brit in The Times. Hij heeft ondertussen al een ontmoeting met de teams gehad. "Ik heb ze geprobeerd uit te leggen waar het om gaat en dat is racen en het vermaken van het publiek, niet over het spelen met computers en het snel rijden van één ronde. Je kunt insiders de regels niet laten bepalen."

De wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve wil dat er voorzichtig met reglementswijzigingen omgesprongen wordt. "De regels zijn prima. Eén race zegt nog niets. Het ergste is plotselinge veranderingen doorvoeren voordat iedereen weet wat hij of zij wil." Technisch directeur van Lotus Mike Gascoyne en oud-coureur Gerhard Berger zijn het met de Canadees eens. Sir Frank Williams voegde hieraan toe dat "er geen magie in de Formule 1 is en dat de rechte stukken langer moeten worden."