Kalou: "We weten hoe we het thuis moeten beslissen"

Olga Kroeders

Mede door de belangrijke uitgoal van Salomon Kalou tijdens het heenduel met Internazionale, houdt Chelsea zijn Champions League-kansen in leven. De Ivoriaanse spits kijkt vol goede moed uit naar de beslisseinde confrontatie met coach José Mourino en de zijnen.

Twee weken geleden trof de oud-Feyenoord met een rake knal de lange hoek in Milaan. "Dat was een geweldig moment", jubelt Kalou na op het digitale thuis van de UEFA. "Het was voor mij de eerste keer dat ik in San Siro speelde, de eerste keer in dat ongelooflijke stadion. Het was voor mij erg belangrijk om daar te scoren en vertrouwen te krijgen, maar ook om terug te keren in het team. Ik voelde me blij en goed."

Uit respect voor oud-Chelsea-trainer Mourinho, vierde de Afrikaanse aanvaller zijn hoogtepunt niet al te uitbundig. "Hij is een van de beste trainers waar ik onder gespeeld heb en heeft me veel gegeven in mijn loopbaan. Toen hij me naar Chelsea haalde, heeft hij me veel vertrouwen gegeven. Hij heeft veel positieve dingen in mijn loopbaan gebracht, daarom zal ik hem nooit vergeten."

De 2-1 nederlaag in Italië is niet onoverkomelijk, meent Kalou. "We verwachten een moeilijk duel. We weten wat José kan en dat hij goed is in het spelen op resultaat. Maar we krijgen de kans om het thuis te beslissen, en we weten hoe we dat moeten doen. We hebben vertrouwen en we weten dat we maar een keer hoeven te scoren om ons te kwalificeren."