Ancelotti wordt niet warm van 'terugkeer' Mourinho

Olga Kroeders

De voetbalharten bonken steeds meer als stuiterballen door de Chelsea-borstkassen. Niet alleen kunnen de Londenaren een kwartfinaleticket boeken voor de Champions League ten koste van Internazionale, maar vooral de terugkeer van José Mourinho zorgt voor een hoop tumult op en rond Stamford Bridge.

De ex-trainer van Chelsea zegevierde twee weken terug met 2-1 in Milaan en heeft de grootste kans om te overleven in het kampioenenbal. Chelsea-coach Carlo Ancelotti trekt zich weinig aan van alle ophef om zijn Portugese concullega.

"De spelers zijn hier niet door afgeleid", vertelt Ancelotti in gesprek met Sky Sports. "Mourinho komt terug, dus voor hem zal het een speciale avond zijn. Ik denk dat de fans hem een warm welkom geven. Dat heeft hij verdiend, maar de wedstrijd is een ander verhaal", vervolgt de Italiaan.

"Alle Chelsea-spelers en Inter-spelers hebben de focus op de wedstrijd liggen, ze zijn niet geïnteresseerd in andere dingen. Het verschil zal gemaakt worden door verschillende spelers, het verschil in vertrouwen of de moed die spelers op het veld laten zien."

De zeperd van Inter van afgelopen weekend bij Catania (3-1) zegt Ancelotti niets. "Ik denk niet aan een Inter dat de vorm kwijt is, ik denk aan Inter dat het hele seizoen goed gespeeld heeft. We moeten ons voorbereiden op een team dat op zijn best zal spelen. We hebben geen obsessie voor een vroege goal. We weten dat we moeten scoren, maar daar hebben we de hele wedstrijd voor."