Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 11

Niels (DerMeister)

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

Hull City heeft thuis met 1-2 van Arsenal verloren. Bij Hull begonnen George Boateng en Jan Vennegoor of Hesselink in de basis, maar beiden maakten de wedstrijd niet vol. Vennegoor of Hesselink werd in de 73e minuut gewisseld en Boateng mocht kort voor tijd met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd het veld verlaten. Door dit verlies staat Hull op de éénnalaatste plaats op de ranglijst. Mocht Hull daar op het einde van het seizoen nog staan, dan degraderen ze naar The Championship.

Op dinsdag wist Swansea City, met Dorus de Vries en Cedric van der Gun de hele wedstrijd tussen de lijnen, met 1-0 te winnen van Watford. Zaterdag leed Swansea echter puntverlies in de thuiswedstrijd tegen Sheffield Wednesday, maar De Vries wist wel weer zijn doel schoon te houden. De wedstrijd, waar Van der Gun direct na rust inviel, eindigde in 0-0. Na deze twee wedstrijden staat Swansea op een vierde plaats op de ranglijst. Op zaterdag mocht Marcel Seip weer eens aantreden met zijn club Sheffield United tegen QPR. Seip speelde de hele wedstrijd in de defensie in de wedstrijd die op 1-1 eindigde. Sheffield staat nu op de negende plaats.

Bij Shrewsbury Town mocht Benjamin van den Broek voor het eerst in de basiself beginnen in de wedstrijd tegen Rochdale. Shrewsbury verloor met 0-1 en Van den Broek werd in de 72ste minuut naar de kant gehaald. Momenteel staat Shrewsbury op een achtste plaats in de League Two.

Arminia Bielefeld kan promotie naar de Bundesliga zo goed als vergeten. De ploeg verloor afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen Alemannia Aachen met 2-1. Bij Arminia Bielefeld deed Michael Lamey de volle negentig minuten mee. Door deze uitslag bedraagt de achterstand, met nog acht wedstrijden te gaan, op koploper 1. FC Kaiserslautern inmiddels veertien punten. Het verschil met nummer twee FC Augsburg is opgelopen tot zeven punten.

Rot-Weiss Ahlen had afgelopen weekend de mogelijkheid om definitief afstand te nemen van de laatste plaats. In een rechtstreeks duel met mede-degradatiekandidaat TuS Koblenz werd echter op eigen veld met 0-1 verloren. Julien Jenner, die de hele wedstrijd speelde aan de kant van Rot-Weiss Ahlen, neemt daardoor met zijn ploeg opnieuw de laatste plaats in. De achterstand op de 'veilige' plek vijftien is weer gegroeid naar vijf punten.

Birkirkara heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap van Malta. De ploeg won zelf met 2-1 van Hibernians en zag naaste concurrent Valletta FC punten verspelen. Bij Birkirkara begon Sylvano Comvalius in de basis en hij was in de negentiende minuut verantwoordelijk voor de 1-0 voorsprong. Valletta FC verspeelde in het uitduel met Sliema Wanderers dure punten om het landskampioenschap. De ploeg, waar Jordi Cruyff de hele wedstrijd meedeed, verloor met 2-0 en neemt daardoor na dit weekend met drie punten achterstand op koploper Birkirara voorlopig de tweede plaats in.

Afgelopen weekend werd de Deense competitie hervat en meteen stond er een topper op het programma. Brøndby IF mocht op bezoek bij FC Kopenhagen. De thuisploeg was echter een maatje te groot en won met 2-0. Remco van der Schaaf speelde aan de kant van Brøndby IF de volle negentig minuten mee. FC Kopenhagen blijft door dit resultaat koploper en Brøndby IF vinden we voorlopig terug op een zesde plaats. De achterstand op koploper Kopenhagen is inmiddels vijftien punten. Esberg fB kende afgelopen weekend een beter verloop van de wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen laagvlieger HB Køge werd met 2-1 gewonnen. Tim Janssen wist zijn ploeg Esbjerg een kwartier voor tijd terug op gelijke hoogte te brengen en zag vervolgens teamgenoot Mehl de uiteindelijk 2-1 nog scoren. Esbjerg blijft door dit resultaat op een derde plaats staan, zes punten achter koploper FC Kopenhagen.