Nintendo pakt R4-importeurs aan

Bram (BramPowert)

Piraterij. Het is een probleem waar Nintendo al jaren mee kampt. Dit komt met name door het gemakkelijke gebruik van zogenaamde R4-kaartjes, waar gebruikers hun illegaal verkregen games op kunnen zetten waardoor ze probleemloos te spelen zijn op de Nintendo DS. Hierdoor loopt niet alleen Nintendo, maar ook de ontwikkelaars van de games veel geld mis waardoor het minder aantrekkelijk is om games te ontwikkelen voor de handheld van Nintendo.

Om dit tegen te gaan is Nintendo een 'hunt' begonnen op bedrijven die de kaartjes verkopen. Het is echter nog steeds slechts een kwestie van tijd voordat gamers het kaartje thuis in de bus kunnen ontvangen. Hierdoor heeft Nintendo besloten om meer stappen te ondernemen tegen het kaartje: dit keer pakken ze de importeurs aan.

De actie blijkt succesvol, want in Australië is een man opgepakt die op het punt stond een groot aantal R4-kaartjes het land in te smokkelen en door te verkopen. Dit is gebleken uit een officiëel persbericht dat Nintendo heeft vrijgegeven:

"Nintendo confirms that the Australian Customs and Border Protection Service have seized game copiers (commonly referred to as R4 cards) and other counterfeit Nintendo products from an importer attempting to distribute the products in Australia. This is the first Australian customs seizure of game copiers of this type."