Ferguson ziet Ronaldo graag terugkomen

Maikel (WeebI)

Als het aan Sir Alex Ferguson ligt komt Cristiano Ronaldo nog eens terug bij Manchester United. De Schotse trainer vermoedt dat het leven in Engeland de Portugese sterspeler beter ligt dan het leven bij Real Madrid.

Afgelopen zomer vertrok Ronaldo bij United voor een recordbedrag van €93 miljoen. Nu zijn nieuwe club Real Madrid echter uit de Champions League is gevlogen denkt Ferguson dat het leven in Madrid niet zo goed is als door sommigen wordt beweerd.

"Ik denk dat het niet makkelijk is om speler van Real Madrid te zijn - er komt een heel circus bij kijken", vertelt de trainer van de Mancunians. "Hij weet wat de kracht van Manchester United is. Ruud van Nistelrooij vertelde hetzelfde, wat de spelers hier hebben is bescherming. Als spelers hier op de training komen is er niets meer dan spelers en trainers. Bij Real Madrid en grote Italiaanse clubs zitten er dagelijks tweeduizend toeschouwers op de training. Bovendien worden de trainingen gefilmd door de media.

Derhalve denkt de Schot dat Ronaldo misschien wel eens terug kan komen. "Ik mag graag denken dat hij dat zelf wil, maar dat weet je nooit. Ik denk echter niet dat hij de rest van zijn carrière in Madrid blijft, er zijn andere uitdagingen voor hem." Ferguson heeft nog altijd contact met de Portugees international, iets dat hij zelden doet met verkochte spelers. "Ik heb nog steeds een goede band met Cristiano, het is een goede vent."