Horner heeft medelijden met Vettel

Jeffrey

Voor Sebastian Vettel is het seizoen begonnen met dezelfde problemen als waar hij vorig jaar het seizoen mee afsloot. Tijdens de Grand Prix van Bahrein kreeg hij problemen met de motor waardoor hij kansloos werd voor de zege.

Tijdens de race leek er voor Vettel geen vuiltje aan de lucht. Vijftien ronden voor de finish kwamen er echter problemen aan de motor waardoor de twee Ferrari's en even later zelfs Lewis Hamilton hem konden passeren.

"Dit is heel vervelend", aldus Christian Horner in gesprek met de BBC." We hadden de race prima onder controle, totdat de motor helaas begon te haperen. Daardoor kon Sebastian niet meer voluit blijven rijden."

De teambaas voelt mee met zijn coureur. "Sebastian heeft een geweldige prestatie geleverd door alsnog vierde te worden, wat betekent dat de eerste waardevolle punten binnen zijn. Al overheerst uiteraard de teleurstelling."

Op het eerste gezicht dat de renstal dat het om een probleem aan een van de uitlaten lag. Na een verdere inspectie werd duidelijk dat het om een technisch probleem met de bougie ging.

Het team heeft overigens laten weten dat de motor zelf niet beschadigd is.