'Beckham kan WK vergeten'

ChiefBigFoot

David Beckham heeft aan de overwinning van AC Milan op Chievo Verona (1-0) een forse blessure overgehouden. De international van Engeland heeft mogelijk zijn achillespees afgescheurd. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe groot de schade is voor Beckham, maar de mogelijkheid dat hij op het WK in Zuid-Afrika actief zal zijn is zeer klein.

Beckham begon zondagavond in de basiself bij het thuisduel met Chievo Verona. De huurling van Los Angeles Galaxy moest echter voor het laatste fluitsignaal noodgedwongen het veld verlaten. De Engelsman werd met een brancard van het veld gedragen. Alles wijst erop dat hij zijn achillespees heeft afgescheurd. Milan-trainer Leonardo liet direct na afloop van het duel weten Beckham dit seizoen vermoedelijk niet meer in te kunnen zetten.

Dat zou betekenen dat de 34-jarige Beckham waarschijnlijk een operatie te wachten staat. Sky Italia meldt al dat de revalidatieperiode van de middenvelder zes maanden gaat omvatten. Dat betekent dat Beckham zijn ambitie om het WK in Zuid-Afrika te halen kan vergeten. Overigens heeft Milan zelf nog geen officiële mededelingen naar buiten gebracht omtrent de blessure van de voormalig captain van The Three Lions.