Suárez: "Ons doel is geslaagd"

Olga Kroeders

Ajacied Luis Suárez toonde zich afloop van de ruime winst op PSV (4-1) een gelukkig man. De Uruguayaan ziet Ajax door de zege aanhaken in de titelrace. Bovendien pakte hij in de slotfase nog zijn doelpunt mee.

"Dat ik de 4-1 scoor, maakt in principe niet zoveel uit", verklaarde Suárez na afloop tegen Eredivisie Live. "Ik ben blij met de drie punten. In de eerste helft ging het heel moeilijk, PSV zette goed druk. Gelukkig is onze kwaliteit goed positiespel. Daardoor wisten we de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken."

"In de tweede helft kregen we meer ruimte", aldus de Uruguayaan die in de slotfase zijn 27e competitietreffer maakte. Daarmee gaf hij het duel een passend slot vanuit Amsterdams perspectief. "Nou ben ik wel moe", liet de energie aanvoerder van Ajax weten. "Maar het was het strijden waard."

"Als FC Twente en PSV nog meer punten verliezen, dan kunnen we misschien nog denken aan een kampioenschap. Het zou mooi zijn als PSV volgende week van FC Twente wint. We hebben het niet in eigen hand, dus het enige wat we nu kunnen doen is blijven winnen."