Nasri: "Ik ben centraal het meest effectief"

Olga Kroeders

Samir Nasri is de afgelopen weken in goede doen bij Arsenal. De Fransman kwam afgelopen zomer over van Olympique Marseille waar hij centraal op het middenveld furore maakte. Bij The Gunners staat hij echter voornamelijk op de flanken. Nasri hoopt niet dat zijn positiewisseling ten koste gaat van een plaats in de WK-selectie van Frankrijk.

"Maar ik speel waar mijn club me nodig heeft en ik hoop maar gewoon dat dit geen nadelige gevolgen voor me heeft", vertelde Nasri aan News of the World. "Het is waar dat wanneer ik weer in het midden speel, ik het gevoel heb dat ik het meest effectief ben."

De keuze van manager Arsène Wenger om Nasri op de flanken te plaatsen is voor de Franse bondscoach Raymond Domenech een reden om de speler van Arsenal niet te selecteren. "Het is moeilijk als je niet wordt geselecteerd om voor je land uit te komen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik nog een kans krijg."

"Er is nog tijd voordat de WK-selectie bekend wordt gemaakt. In de afgelopen weken voel ik dat ik weer toe groei naar mijn beste vorm, en dat is erg belangrijk met het oog op het einde van de competitie dat er aan zit te komen", aldus de middenvelder.