Vettel: "Heet weer kan volgorde omgooien"

Sally (Tessa)

Sebastian Vettel denkt dat de top vier van de teams een paar tienden van seconden van elkaar zit. Maar de Red Bull Racing-coureur is ervan overtuigd dat dingen omgegooid kunnen worden door het hete weer in Bahrein, dat heel erg verschilt van het weer tijdens de tests in Spanje. 

"Je weet echt gewoon niet waar je staat, dus we weten niet waar we zijn", vertelde Vettel in Bahrein aan verslaggevers. "We denken dat we daarboven staan. Ik denk dat Ferrari erg sterk lijkt. Ik verwacht Ferrari, McLaren, Mercedes en ons binnen een paar tienden." De runner-up van vorig seizoen denkt echter wel dat het verschil in temperatuur tussen Spanje - waar getest werd - en Bahrein, de dingen heel anders neer kan zetten.

"We zullen zien. Misschien wordt het op zaterdag duidelijk wie sterk is en wie niet. Ik denk niet dat het vrijdag al te zien is. En voor zondag is het 'de grote onbekende'. Iedereen start met veel brandstof. We weten gewoon niet hoe de race zal verlopen. Het kan opwindend en waanzinnig worden en iedereen zal ervan genieten."

De jonge Duitser vervolgde: "Maar het zou zomaar erg saai kunnen worden en zoals we na vijf ronden rijden zou ook zo kunnen zijn als de vlag valt. Het is gewoon niet te zeggen wat er gaat gebeuren. Het is geen geheim dat je je geld op die vier teams moet zetten, maar vier teams zijn acht coureurs en ik denk dat ze allemaal kunnen winnen. Dus we zullen zien."

De Red Bull-rijder zei dat hij zich geen zorgen maakt over de betrouwbaarheid van zijn auto, die hij Lucious Liz heeft gedoopt: Verrukkelijke Liz. En dat ondanks enkele haperingen tijdens de tests. "Ik denk dat het geen geheim is dat stilvallen op het circuit niet iets is wat je wil. Het betekent bovenal problemen, en op de tweede plaats geeft het anderen de kans om foto's te maken."

"Dus ja, we moesten een paar keer stoppen maar er was niets te repareren. Bij het testen wil je niet het risico lopen om door te gaan tot de druk wegvalt of dergelijks, dus zet je de wagen meteen stil en breng je 'm terug naar de pits voor een nader onderzoek. Ik denk niet dat we moeite hebben om te overleven."