FIA heropent inschrijfprocedure voor 2011

Peterselieman

Autosportfederatie FIA heeft bekendgemaakt dat het de inschrijfprocedure heeft heropend om voor 2011 een dertiende team in de Formule 1 te selecteren. De beslissing is genomen nadat Team US F1 dit jaar niet in de Formule 1 kon debuteren en het gridslot noodgedwongen terug moest geven.

Het Amerikaanse team deed nog wel een verzoek om de inschrijving een jaar te mogen uitstellen, maar de FIA was hier niet gevoelig voor. Lola, Epsilon Euskadi, Prodrive en N.Technology behoorden tot de teams die een gridslot voor dit jaar aan hun neus voorbij zagen gaan. Het is waarschijnlijk dat ze ook dit jaar weer bij de kandidaten voor het dertiende slot zitten.

De FIA denkt aan een reserveteam, iets wat dit jaar nog niet ingevoerd was. Stefan GP, het Servische team dat buiten de boot viel dit seizoen maar naar eigen zeggen wel klaar was om te gaan racen, had dan het gridslot van US F1 over kunnen nemen. Wellicht dat de autosportbond in 2011 wel een reserveteam insteld, waardoor dit soort dingen voorkomen kunnen worden.