Voormalig Haarlem-spelers krijgen gelijk van rechter

Olga Kroeders

De ex-spelers van HFC Haarlem zijn vrij om te gaan en staan waar het wil. Het besluit van de KNVB dat de voetballers van de failliete club niet naar een Hoofdklasser mogen, kan niet in stand blijven.

De rechter oordeelde dat het besluit tot weigering van overschrijving naar een aantal hoofdklasse-clubs niet in stand kan blijven, zo valt te lezen in een persbericht van de VVCS. De KNVB meende dat overschrijving zou leiden tot competitievervalsing en dat op basis van de reglementen geen overschrijving tijdens het seizoen zou kunnen plaatsvinden.

Hierdoor ligt de weg vrij voor de spelers om uit te komen voor de club van hun keuze. Saillant detail is nog dat twee betrokken clubs Noordwijk en ARC elkaar aankomende zaterdag treffen en dit ook geldt voor twee ex-teamgenoten, namelijk Marcel Akerboom en Milan Berck Beelenkamp.

De door de VVCS ingeschakelde advocaat van de spelers, mr. Wil van Megen, gaf aan tevreden te zijn met de uitspraak. "De rechter heeft de situatie perfect aangevoeld en op deze basis een oordeel geveld dat recht doet aan de belangen van de spelers die nu ook geen beroep meer hoeven te doen op de openbare kas om in hun levensonderhoud te voorzien."