Nominaties 3FM Awards bekend

Redactie

Anouk en Kane maken volgende maand de meeste kans om in de prijzen te vallen tijdens de uitreiking van de 3FM Awards. Anouk is vijf keer genomineerd voor een beeldje, Kane dingt mee in zes categorieën. 3FM maakte de genomineerden vandaag bekend.

De twee Haagse rockacts nemen het in vier categorieën tegen elkaar op. Kane en Anouk zijn beiden in de race voor Beste Artiest Rock, Beste Single, Beste Album en Beste Live Act. Anouk maakt daarnaast nog kans op het beeldje voor Beste Zangeres, Kane dingt nog mee in de categorie Beste Band en zanger Dinand Woesthoff is genomineerd in de categorie Beste Zanger.

Ook nieuwkomers Caro Emerald en Waylon kunnen in de prijzen vallen. Emerald is drie keer genomineerd, Waylon dingt in vier categorieën mee naar een 3FM Award. Ilse DeLange, met drie beeldjes de grote winnares van vorig jaar, doet het dit jaar een stuk minder goed. DeLange is in slechts twee categorieën genomineerd.

De 3FM Awards worden op 15 april uitgereikt in Amsterdam. De radiozender deelt voor de zesde keer prijzen uit in tien categorieën. De afgelopen weken droegen luisteraars de genomineerden aan.

Anouk en Kane grootste kanshebbers 3FM Awards
Anouk en Kane grootste kanshebbers 3FM Awards (Foto: Novum)