Ook Holla breekt been

Sjors (Sj0rSz)

Danny Holla zal voorlopig niet meer voor FC Groningen in actie komen. De middenvelder liep vanmiddag, tijdens een groepstraining van de Groningers, een gecompliceerde beenbreuk op. Bij een schotpoging bleeft de linkervoet van de speler op het veld vast staan.

De hulpdiensten waren vervolgens snel ter plaatse. Holla kreeg een kalmeringsmiddel toegediend, waarna hij naar het ziekenhuis werd vervoerd.

"Het was verschrikkelijk om te zien", aldus Ron Jans, trainer van de Groningers, die het zag gebeuren. "Ook de spelersgroep en technische staf zijn erg onder de indruk. Op dit moment, zo kort nadat het gebeurd is, is het even moeilijk om aan voetbal te denken. We zullen morgen (vrijdag – red.) toch de draad weer oppakken en proberen ons te focussen op de uitwedstrijd van aanstaande zaterdag tegen NAC Breda. Maar het zal zeker invloed hebben."

Het zit FC Groningen in elk geval niet mee. Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Theo Lucius zijn been had gebroken. Daarnaast zijn Ondrej Svejdik, Petter Andersson en Sepp De Roover geblesseerd aan hun kruisband en kunnen derhalve niet in actie komen.